tisdag 12 juli 2011

Sommarbär ...

... som påminner mig om min mormor Hilma, född 1884.

När jag var liten och hälsade på henne på somrarna kunde jag plocka dessa härliga bär och trä på grässtrå.

Det kan jag göra nu också, men nu plockar jag dem istället utanför min ytterdörr. Varje morgon när jag går ut och hämtar tidningen, plockar jag en hand full och njuter och tänker på min lilla mormor.

För några år sedan köpte jag några smultronplantor som jag planterade i en kruka och det är de plantorna som har kastat ut revor och blivit som en stor matta utanför min dörr. Ibland måste jag rensa och ta bort en hel del, annars har jag smultron på hela gården. En del plantor sätter jag på andra ställen, där jag vill ha smultron och någon gång har jag gett bort i present.

----------

Ha en fin dag alla som tittar in - med eller utan smultron!

-----

12 kommentarer:

nattugglan sa...

ha en bra dag själv.. min mormor ,Alma, skulle ha fyllt idag..o skulle ha blitt 104 år om hon skulle ha levft..men hon dog redan som 67 åring.,,men hon lärde mej mycket inom handarbete..o jag saknar henne...nattugglan

Anelma handarbetar sa...

Det var länge sen jag plockade smultron, men i barndomen så fanns det massor med smultron på landet. Jag och mina kusiner plockade och trädde dem på strån och gick hem till stugan och åt med mjölk.
Kram Birgit

♥ Carina ♥ sa...

Smultron det hör sommaren till. Vad lyxigt att kunna mumsa lite när man hämtar tidningen :)
Ha en fin dag!
Kram

Bonsai-Anna sa...

Visst är de fantastiska, små och söta och somriga!

Gunilla D sa...

Smultron är de godaste av alla bär. Beror det på barndomens somrar på landet hos farmor och farfar? Ja, inte vet jag, men jag älskar fortfarande smultron och om det är för minnen eller bara för att de är så goda har jag ingen aning om. /Stor kram

Katarina sa...

Hittade dig bland Black Iris bloggvänner. Fina bilder du har, harmoni och värme. Mvh. Katarina :O)

Black Iris sa...

Visst är det härligt att öppna dörren och slås av smultrondoften. Jag rensar inte bort någonstans numera och barnbarnen njuter när de kommer till oss.

Kram Maidi

Skanegrabben i Malmö sa...

Hej

Bär är gott. Plockade en näve smultron i dag....mums.

Polargrevinnan sa...

Det regnar och jag sitter vid datorn och läser lite här och där.
Äppelblom lät så vackert och så ett så fint foton på smultron.
Smultron utanför dörren - lyckost.
Ha det bra.
Kram Viola

Anki sa...

Hej! Hittade hit via Skånegrabben och det är jag glad för.
Smultron påminner mig om barndomssomrarnas promenader med pappa i skogen. Kan nästan förnimma doften genom din bild!
Många vackra bilder bjuder du på och det är hög igenkänningsfaktor i inlägget om när du fick skrota runt för dig själv och hänga nya gardiner :D

Ingabritt sa...

.....och jag hittade dig via Polargrevinnan. Du har en trevlig blogg och ett vackert bloggnamn. Känner igen mycket i det du skriver.
Hoppas du får fler "fördigsjälvdagar".

Ingabritt sa...

Hej igen!
Jag har valt att följa din blogg men min bild är för stor och jag klarar inte att förminska den (överkurs) därför en anonym bild till mitt namn.
Såsmåningom brukar bland text och bilder växa fram en person och det ska bli spännande att följa dig.
I min blogg försöker jag att vara personlig men inte alltför privat. Har vänner som haft dåliga erfarenheter tyvärr. Inte heller kommer jag att visa mina barn och barnbarn med igenkännbara ansikten. Dom ska själva ha en chans att välja tycker jag och dessutom vet man aldrig vilka fula fiskar som lurar i vassen. Trist men sant. En som inte är rädd av sig är maken. Han är gärna med på bild när det passar sig. Vår dvärgschnauzer Hurry dyker också upp då och då. Må så gott!