söndag 22 maj 2011

Hättälven ...

... är en plats som inte ligger så långt härifrån, men som vi bara besöker en gång om året kanske. Varje gång så säger vi att hit måste vi åka oftare. Men, det blir inte så.


Jag är väldigt förtjust i vatten - en spegelblank sjö, en brusande älv eller en liten porlande bäck. Eller varför inte vårens första takdropp.


I den här älven har det fångats slom så länge jag kan minnas. Varje vår när isen har släppt, så har det samlats båtar nedanför forsen och gubbarna har släppt ner sina stora håvar i vattnet och fiskat upp mängder med slom. Ett folknöje som har samlat många människor.

Stekt slom med potatismos är det många som äter i stugorna då, men det är inte något som lockar mig faktiskt.

----------

9 kommentarer:

Skånegrabben sa...

Hejsan

Den där Hättälven ser fin ut. där hade man velat ha en liten stuga i närhten och ett spö med spinnare och andra drag..hehe

Myran sa...

Vad härligt det ser ut. Det påminner mig om "Sumpafallen" som vi har en bit utanför Falkenberg. Fantasktiskt vacker plats med forsar som vi ofta bara åker förbi. Tänker också, att hit ska vi åka oftare men det blir liksom inte.
Kram!

Bonsai-Anna sa...

Supervackra bilder, det var säkert en skön utflykt! Men slom har jag aldrig hört talas om.

Anonym sa...

Här måste jag googla igen... slom?! Men kul, för jag får lära mig nåt nytt. Och varför kommer man inte till skott med allt man vill göra, alltså ett besök på ett nära vackert ställe ska väl inte vara så svårt att uppfylla. Precis så är det för oss också!! Säger ofta att vi tar med en fika på hundpromenaden och sätta oss vid ett vackert ställe... tror du det blir så... nä... visst är det lustigt.
Hulda

nattugglan sa...

javisst är vatten, forsar mm ,,nått magisk över det hela.. jag tycker oxå om vatten..kanske för att man är kräfta..hihi.. jättefina bilder..

♥ Carina ♥ sa...

Vad vackert! Ja, det är något visst med vatten. Jag är född och uppvuxen vid havet och skulle verkligen sakna det om vi flyttade inåt landet :)
Kram

Gunilla D sa...

Men du, nog är det otroligt vackert! /Kramen

Mycket annat & lite betong sa...

Håller med, det är något speciellt med vatten. Man kan titta på det länge!
Det var ett kul folknöje, men slom har jag aldrig hört talas om.

Ha det bra!
Agneta

Ann sa...

Vackra bilder. Ja vatten är det något magiskt över. Tack för att du delar med dig av dina fina foton.
Ha en fin helg!
Kram