måndag 16 maj 2011

Datorstrul är inte kul

Jag har inte varit överens med "gammeldatorn" som jag skall ha när jag bloggar och det gör mig gråhårig. Nu sitter jag vid "nydatorn" och den behöver man bara titta på, så skriver han vad jag tänker och inte tänker. Den är lite för snabb för mig.


Från det ena till det andra. Våren fick sig ju en riktig skjuts när det var så varmt. Den ena sortens vårblommor hinner inte blomma över förränn nästa tar över. Likadant är det i trädgården. I morse när jag tog min promenad så blommade liljekonvaljerna för fullt. När jag gick i skolan och vi hade examen runt 10 juni brukade vi plocka de första liljekonvaljerna och pryda bänkarna med.


Dikena är fulla av dessa fina gula blommor och igår när vi gjorde en tur med bilen på lite slingriga skogsvägar, så lyste det alldeles himmelsblått av små violer i dikena. Det var så himla fint.


Våran gräsmatta pryds av massor med gullvivior. Jag låter fröna sprida sig, så att det skall bli lite vårfint, men jag ser med fasa att det finns en annan gul blomma som ligger och lurar i den ännu inte klippta gräsmattan - maskrosen.

-----------

Ha en riktigt fin vecka och hoppas att vi får lite varmare väder snart!

----

9 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Ljuvliga bilder av vårblommor!
Njut av denna tid!

Black Iris sa...

Härliga blommor men bäst var skogsvägen med timret bakom krönet..
Haha, datorstrul har jag haft tillräckligt av nu i ett par veckor för flera år framöver. Jag hade tyvärr ingen nydator att ta till.:)

Kram Maidi

Myran sa...

Gullvivor är bland de finaste blommor som finns tycker jag. De är så näpna.
Liljekonvalj är ju också fantasiska så klart.
Kram Inger

Bonsai-Anna sa...

Vackra bilder! Inte bara datorer kan strula utan även själva Blogger har ju strulat de senaste dagarna. Som den växtfantast jag är kan jag inte låta bli att nämna att den gula blomman i diket nog heter kabbeleka!

Anonym sa...

Fina blommiga bilder. Och vägen gillade jag! Visst är liljenkonvaljerna tidiga, fast här knoppas på bara, har varit lite uschligt väder.
Bonsai-Anna har rätt, det är kabbeleka i vattendiket. De är jättefina och vi har en hel del såna i åkerdikena.
Hulda

Monica sa...

Tack för din hälsning! Hoppas att allt är väl med Dig! Vilka underbara bilder du visar på den svenska naturen. Tack!
Varm kram från mig.

nattugglan sa...

Va härligt med vägen där timret fanns.. liknar vägen opp till mitt barnhem. Fina bilder du visar..blommor o vatten..ja allt..O data-strul va det oxå här den 13....

♥ Carina ♥ sa...

Du kommer nog att trivas med nydatorn vad det lider :)
Åh, vad härligt med liljekonvaljer. Jag älskar dessa blommor!
Kram

Mib sa...

Ja det finns så fantastiskt mycket fina blommor just nu. En härligt vacker tid. Jag blir ofta stressad inuti på våren, men det har avtagit lite... kanske man vänjer sig så här på ålderns höst ;-)
Kram på dej. Ser att du har fått en läsare från mig! Jättekul!