onsdag 22 februari 2012

Mindre tid vid datorn ...

... gjorde att jag fick tid till lite annat.Har beundrat så många bloggvänner som lyckats få till så mycket fina saker med stickor och garn. Det blev en vända till byns garnaffär för att inhandla material. Stickor hade jag i olika valörer sedan förut, men de har inte blivit använda på 37 år och förresten, så kan jag ju erkänna att jag inte har presterat så mycket med dessa stickor för 37 år sedan heller. Viljan har funnits, men tummen har liksom inte suttit på rätta stället. Köpte 2 garnnystan och av det blev det 2 handledsvärmare och en halsduk. Det gick inte helt friktionsfritt. Den första handledsvärmaren gjorde jag likadan som ett par jag har förut - mudd först och slätstickning sedan. Den andra skulle jag göra under tiden som jag tittade på en film med ett öga och det andra ögat på stickningen. Filmen var bra och jag stickade och stickade och maskade av. Ve och fasa när jag fick se att jag hade stickat mudd hela vägen och glömt slätstickningen. Skit samma, tänkte jag det syns ju inte under jackan, men det kändes lite snopet.


Igår hade jag en kär väninna här och hon tittade på mitt förstlingsverk och tyckte att den jag misslyckats med var mycket finare, så idag har jag repat garn och stickat en likadan.Min väninna och jag lärde känna varandra för 32 år sedan genom våra äldsta barn som då var 5 år. Vi umgås inte så ofta, så vi nöter inte ut varandra precis, men det är desto roligare när vi träffas. Hon kom på fika vid 15-snåret, men klockan tickade på och helt plötsligt blev det sena kvällen och magen började kurra, så vi lyckades hitta ingredienser till varsin räkmacka som vi gjorde tillsammans. Vi pratade och skrattade och hade en helskön kväll.


Semlorna som jag hade köpt blev kvar i kylskåpet, men när jag hade kört hem henne med bilen vid 23.30, så hade jag ju svårt att hålla mig ifrån en semla - det var ju ändå Fettidsag!!! Där satt jag mitt i natten i godan ro och frossade.


Den andra semlan som blev kvar fick ju inte förfaras, så den avnjöt jag till fikat i eftermiddag. Nu gäller det och tänka sig för resten av veckan, men jag måste ju erkänna att jag tyckte det var gott!

----------

15 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Vilket härligt garn du fick köpt. Härliga färger.
Så många fina timmar ni fick tillsammans du och din väninna, tiden går fort när man har trevligt.
Kram!

Vardag och flärd sa...

Har du inte stickat på 37 år?! Ser ju ut som du inte har gjort annat!
Härlig dag du hade med väninnan och skönt när man inte behöver tänka på klockan.
Ha det fint!
Kram Eva

Myran sa...

Vilka vackra färger i garnet. Stickade massor förr i tiden men använde nästan aldrig plaggen för jag är inte så förtjust att ha på mig stickat vare sig det är vantar eller tröjor.
Men räkmackor och fastlagsbullar gillar jag. Ser underbart gott ut!
Kul med sådana träffar när man annars inte ses så ofta.
Ha en fin kväll.

Gudrun sa...

Så fint du har stickat i härliga färger. Ja, detta med att sitta vid datorn tar tid, ibland för mycket tid.
Önskar dig en fin kväll
kram

Pia Gustafsson sa...

Härligt garn! Vad kul att ha en vän som man kan träffa då och då och äta lite gott med och prata, skratta i timmar. Kram Pia

Oljekritan sa...

Mysigt med väninnefika..och semlor räkmackor..mums..låten som börjar spela hos dig, är just den vi övar på som mest nu i kören..den är fin..jag stannar kvar och lyssnar lite...utan dina andetag...Kul..kram karina

nattugglan sa...

va fint garn.. jag har nästan likadannt nu som skall bli fingervantar ...Oj va räkmackan såg god ut!! o semlan oxå.. jag åt en igår.o visst är de goda!!

Anelma handarbetar sa...

Läcker färg på garnet. Träning ger färdighet så nästa par blir rätt på en gång.
Mmm vilken god räkmacka.
Missade att handla semlor igår så jag firade idag istället.
Ha de gott Kram Birgit

gunsan sa...

Mycket snyggt garn o vad fina saker du har stickat, toppen, handledsvärmare är ju hur bra som helst o snyggt också;)

Semlor ja, det är ju så vansinnigt gott, alldeles för gott tycker jag;))

kramizzzzz

Majberggrens's Värld sa...

Ja, då besöker jag din blogg för första gången och den är jättetrevlig! Jag älskar handledsvärmare och ditt garn var ju i underbara färger som passar till det mesta. God natt och vi ses igen/M

Susanne sa...

Läckert garn och snyggt blev det, man blir riktigt glad av färgerna.
Hoppas du får en fin dag.
Kram Susanne

Maria sa...

Vilka fin färger och dom värme säkert jätte skönt. Visst är de kul att ha något i händerna.
Trevligt att få främmande och spendera en fin dag med.
Ha de så gott/kramen

Snäckskalsdalen. sa...

Härligt med en sån väninna och det är roligare när man inte hinner nöta ut varandra. Smörgåsen såg ju för god ut och semla åt jag faktiskt en i går, jag som inte är så "semlig" av mig, men det VAR gott!
Agneta kram

Stolpås Gård sa...

Mm så gott med semlor och att träffa gamla vänninor!
Ha en fin helg,
kram Sussi/Stolpås gård

Moj sa...

Så fina grejer Du stickat!
Och mysigt är det med lite sällskap av en god väninna ibland...

Mysigt ser det också ut med kaffekoppen och den smarriga semlan..Gott! Men jag har själv inte ätit någon i år.

Kram på dej!
Moj