onsdag 26 oktober 2011

Mitt älskade torp ...

... är absolut inte "stajlat".
70-talstapeterna sitter kvar på köksväggarna, påskgardinerna sitter fortfarande uppe, köksbordet är från vårt första hem 1973, köksstolarna ärvda av en morbror, uret är köpt på loppis och kökslampan fanns där när vi köpte torpet.
----------
Köksluckorna är inte ommålade (70-tals färg) och mina pelargoner hemifrån får övervintra här. Barnstol, fotboll och lite leksaker ifall det kommer några små "vänner" och hälsar på farmor och farfar.
----------
 
Gammal spis som fungerar skapligt, vattenpump bakom draperiet (som när den startar kan skrämma slag på vem som helst), gammal diskbänk, men NY KRAN!
----------
Vardagsrum/sovrum med 60-tals soffbord + fåtölj (min mammas), soffan från äldsta dottern, bokhyllorna från gubbens bror.
----------
En gammal byrå från gubbens släkt och mina sängkläder i en hög på stolen.
----------
Ja, det är så det ser ut i mitt kära torp. Det ser inte mycket ut för världen, men när jag är där så känner jag ett sådant lugn.
----------
Övervåningen håller gubben på att sakteliga renovera och det blir nog klart så småningom.
Allting fungerar ju och jag har inte så stora krav.
Kanske någon tänker, men hur kan de bo sådär, men ..., det går så bra så.
--------------------
Ha det bra ni som tittar in hos mig!
----------

6 kommentarer:

Myran sa...

Gud, vad mysigt och charmigt! Jag vill också ha ett torp. Suck!

Anneli sa...

Jag gillar ostylat. Känns bra mycket personligare och mer hemtrevligt än många moderna hem.

Inger Marianne sa...

Tycker det ser alldeles underbart ut. Själv bor vi också helt ostylat i ett hus byggt vid sekelskiftet, mycket ärvda möbler m.m men jag trivs för det mesta. Ibland skulle jag vilja blåsa ut allt och börja om efter eget tycke o smak, det kommer inte att ske, det vet jag!
Kramis

Anki sa...

Ååh vad mysigt! Precis så som det ska vara ju :D

Gunilla sa...

Och vad kul att se, vi har ett gammalt torp i Kilsbergen (Närke) och där fanns alla dessa läckra tapeter i vinyl och skåpluckor i gult samt brunt i övrigt !!! Det kändes lite murrigt tyckte vi så köket fick Flamingorosa luckor med vitt i övrigt, fast heltäckningsmattorna på övervåningen har vi behållt, det bli lite varmare så !! Kram från Gunilla

nattugglan sa...

det är ju hur bra som hellst.. o de som tänker hur du kan bo sådär.. dem ska man inte bry sej i.. jag ha slutat fundera va folk tycker o tänker.. bara man har det bra själv o trivs är det ju huvudsaken.. o fast det är gammalt o slitet gör ju inget bara det funkar..ha det bra i ditt mysiga torp...