fredag 28 oktober 2011

Attans också !

I morse upptäckte jag något konstigt i mitt vänstra knäveck.
 Efter lite akrobatiska övningar kunde jag konstatera att jag hade ett rött märke med "något" i mitten. Medelst ficklampa, förstorningsglas och spegel kunde jag till slut konstatera att "något" nog var en fästing.
Hämtade kattens fästingborttagare och efter mycket om och men, så lyckades jag få ett grepp om "något" som jag lade på ett vitt papper.
När "något" började gå var saken klar.
Skit också!
Det är inte mitt favoritdjur precis.
-----------

En f d arbetskamrat till mig blev fästingbiten för någon månad sedan och hon fick borrelia.
Hon blev sjukskriven och var riktigt dålig med huvudvärk, feber, yrsel och hon kunde inte lyfta armen som hon fick bettet i.
Jag får hoppas att jag klarar mig utan dessa åkommor.
Vårdcentralen upplyste mig om att jag skulle hålla koll på bettet och återkomma om rodnaden växte.
----------

13 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Jamen, precis. Jag fullkomligen avskyr fästingar och under nästan hela året tar jag en titt fram och bak i spegel så jag inte har någon.
Så kontrollera noga att det inte blir en röd rundel. Då måste man få antibiotika. Och så finns det ju vaccin mot TBE, det har jag tagit. Som vi bor så är det nästan nödvändigt. Usch, jag ryser, tycker inte om dom...
Nattkram
Agneta

♥ Carina ♥ sa...

Fy vad läskiga djur. Jag har aldrig sett en fästing på riktigt fast dom finns här men jag tror inte att det är mängder av dom. Jag har inga husdjur som "ökar" risken heller...

Sv NU är jag vaken ;)
Kram och godmorgon!

Marie sa...

En enda gång har jag sett en fästing, då satt det en på vår katt. Jag är ganska nöjd efter det, behöver inte träffa på några fler;)
Ha en fin lördag!
Kram♥

Skanegrabben i Malmö sa...

Hej

Asså varför finns dessa djur egentligen? ;) De har ju absolut inga fienden.

carinasjolund sa...

Huja äckliga djur. Har faktiskt inte stött på några i år, men förra året tog vi bort 5 stycken på Izor.
Håll riktig uppsikt så du inte får infektion!
Kramen♥

Black Iris sa...

Tänk att man ska behöva vara livrädd för de här små krypen..
Äckliga är dom så det förslår..

Kram Maidi

barbrok sa...

Ja dom är jätteäckliga! Har haft dem på mig många gånger och speciellt i knäveckan. Har lärt mig hur man känner att man fått en på sig. Börjar klia lite sen då man kliat känns det på ett speciellt sätt efteråt och då vet man vad klockan är slagen hihi.
Ha en bra helg

Bonsai-Anna sa...

Fy för dessa läbbiga djur tycker jag också! Vi har tur här i norrland, de är inte vanliga här, har dock börjat komma mer och mer på senare år. (Varmare vintrar.) Men jag har varit i Stockholms skärgård där det var fruktansvärt, man ville aldrig tillbaka dit efter att man sett djuren komma krypande upp efter benen då man bara promenerat några meter över gräsmattan... Och min mamma fick borrelia där och var ganska dålig.

mormia sa...

Håller tummar o tår att du inte fick något satyg av denna lilla otrevliga varelse. Tycker att det varit mindre av dom i år inte så många att plocka bort på djuren.
Kramizar

Katarina sa...

Fyyyy vilken otäcka kryp. Håller tummarna att du får behålla hälsan. Kramar Katarina :O)

Anelma handarbetar sa...

Fy för dessa otäcka kryp! Hoppas att du klarar dig från besvär.

Kram Birgit

Gunilla sa...

Läskigt !!! Vilken tur att du kände av den i tid !! Själv hade jag en på mig som jag missade och fick så klart en borreliainf. flera månadader senare !! Dessa vad vi tycker helt onödiga djur vad har de att göra på jorden ?????????? Kram från Gunilla

nattugglan sa...

oj skitt va äckligt!!! Vi har haft dedär jävlarna på vår katt.. men inte på oss själva.. syrran har dem haft lite varstans..o de har oxå katt som ligger i desas säng.. därför får hon väl dem på sej då fästigen ha fallit av katten.. men ännu har hon klarat sej från borelia.. hoppas du gör det oxå.. kram /kikka