onsdag 10 augusti 2011

Just nu ...

... bara rullar tiden på tycker jag. Vi röjer skräp både här hemma och i torpet och det har blivit många vändor till sopstationen och en och annan brasa.


Gubben har semester just nu, så då blir det att man passar på att göra sådana saker.


En liten semestertur västerut, så att jag får se havet, har vi väl också tänkt oss.
Pyssel med blommor både ute och inne blir det också. Porslinsblomman i sovrummet blommar för fullt, men jag brukar plocka bort blommorna för jag tycker inte om doften och så avger den ett segt klet, som inte är så trevligt att ha på fönsterbrädan.

Kaktusarna har inte blivit avkapade och omsatta i år heller. Det är ju ett 3-mansjobb, så det blir att man drar sig för att göra det. En person håller i kaktusen med arbetshandskar, en håller i krukan och en sågar med bågsågen. Ibland är jag lite trött på kaktusarna, men jag har haft dem sedan 1978 och har svårt att göra mig av med dem.
------------
Nu skall jag steka strömmingsflundror och göra potatismos och sedan bär det av till vårt lilla torp.
-------

2 kommentarer:

michiko sa...

A beautiful plants you have and I can seen pretty Orchid.
Enjoy your day,
Michiko

nattugglan sa...

men det va stora kaktusar,, vadå kapa?? kapar du dem mittitu??.. har de blommat nångång?..Jag har ju oxå hoyan som blommar, men jag tycker de är så fina..o lukten är inte så hemsk tycker jag,,inte behöver man va med näsan o dofta över den.. Jag sätter en pappersnäsduk där det droppar..Ha de bra