måndag 19 oktober 2015

Irland - de 3 första dagarna ...

Vi startade vår Irlandsresa kl 04.00 från vår påstigningsplats och färden gick mot Gardemoens flygplats.
Norwegian Air tar oss till Dublin och vid ankomsten möts vi av vår svensktalande lokalguide och den buss som följer med oss under hela vistelsen.
Vi börjar vår rundresa genom att färdas västerut mot Galway och stannar till för lunch på en trevlig traditionell pubrestaurang - de små bilderna kommer därifrån. Jättegod mat - potatismos gömt av en stor hög med kyckling och varma grönsaker.
Här eldade de med ved och stora bitar koks och det knastrade och sprakade så mysigt.
Vår resa fortsätter sedan till Galway som är Irlands "huvudstad" på västkusten och som ligger invid den omsjungna Galway Bay.
Fredagmorgon äter vi en god irländsk frukost och checkar sedan ut från hotellet.
Vi färdas längs västkustens mest dramatiska sträckor med varierande natur. Landskapet Burren, som är en vidsträckt kalkstensplatå och känt för sitt säregna karga månlandskap och sin rika flora.
Vårt första stopp gör vi vid Cliffs of Moher, där klipporna höjer sig 200 m över havet längs en sträcka av 8 kilometer.
 
Klipporna är ibland dimhöljda, men vi hade tur med vädret.
Vi stannar till efter vägen och äter lunch och sedan bär det vidare till den lilla byn Adare som även kallas för "Irlands vackraste by".
Den här kyrkan har jag glömt namnet på, men den var så fiiin inuti.
Den här fårbonden visade oss olika fårsorter och sedan lät han sina 2 vallhundar samarbeta och hämta ner de får som var och betade på kullarna som ni kan se på första fotot i collaget. Fåren såg ut som små vita prickar uppe på kullarna, så ni förstår att de var långt borta.
Här söker tre små kattungar värme av fåret - det blåste ganska kallt däruppe.
Vägen vi färdas på här kallas för "Ring of Kerry" och går runt en halvö som är känd för ...
... sin fantastiska natur med ett flertal sjöar.
Här förstår man varför det sägs att det finns minst 40 nyanser av grönt i Irlands natur.
Här stannade vi till och åt lunch och som ni ser var utsikten otroligt vacker.
Vi fick berättat för oss att Charlie Chaplin hade sitt sommarställe här under många år. Naturligtvis har jag glömt namnet på detta ställe också!!!
-----
Nu har ni fått se lite bilder i alla fall och jag fortsätter skriva mer en annan dag.
-----
Lite musik som jag tror passar!
Celtic Woman - Galway Bay

15 kommentarer:

Ezter sa...

Tack för rundturen! Irland är ett ställe jag skulle kunna tänka mig att åka till :)

Mmatilda sa...

Även jag skulle kunna tänka mig en resa till Irland! Vackra bilder kattungarna som ligger på ett får är ju hur söta som helst! Man blir lätt avis på upplevelsen.

Unknown sa...

Tack snälla för en fin upplevelse av Irland via foton! Fantastisk resa du gjort, är något att önska sig framöver. Irland har en så stor dragningskraft på mig. Ser fram emot fler bilder och berättelse.
Ha det gott i höstens vackra färger här hemma!
Kram

Villa Ryttarängen sa...

Vackert så man dånar. Kul att få se dina bilder. jag har aldrig varit där men skulle kunna tänka mig en tripp. Kraaaam Pia

Vardag och flärd sa...

Tack för berättelse och fina bilder! Jag har alltid längtat att komma till Irland, läser ofta böcker om landet. Hoppas jag får möjlighet snart.
Ha det fint!
Kramar Eva

Monica sa...

Åh, så roligt att se och läsa; jag älskar när man får lite fakta om resmålet, precis som du ger! Det verkar vara en fantastisk resa ni har gjort, så mycket ni får se och samtidigt känna in atmosfären på Irland! Jag ser fram emot fortsättningen!
Kram, Monica

nattugglan sa...

Vackert, även jag skulle gärna åka till Irland..Härligt med fåren o katterna, det värmer säkert!Kram

Evas Kvarnaro sa...

OJA OJA jag vet vad du har fått se, blir ändå avund fast vi varit där.
Förstår att ni trivdes och vackert till tusen är det.
Som jag nämnde innan bor dottern i Sixmilebridge en lite mysigt samhälle,
nära Limerick. Tina och Paul har rest tillbaka till Irland nu.
Nu väntar jag på fler bilder från din resa.
Kram/ Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Näääeee, nu var jag precis inne på Evas Kvarnaro och läste om deras resa till Gardasjön, som jag har uppsatt på min önskelista och så kommer jag hit och då har du varit på Irland, som står högst upp på min önskelista! Nu blir jag ju alldeles sjuk! Men så bra att man får se alla dina fina bilder och ställen, jag antecknar för det är så bra att ha lite att hålla sig till. Väldigt vackert verkar det vara, precis som jag trott och väldigt grönt! Ååååå, vad jag längtar nu! Tack!
Agneta kram

skogsnuvan sa...

Å så roligt att se dina bilder av ett land som jag alltid velat besöka men inte varit till. Jag är så glad för alla som visar bilder från sina resor när jag sitter här i skogen och som mest kommer ner på byn för att handla mat. Jag suger i mig era bilder och berättelser som ett läskpapper

Hajan sa...

Åh vilken härlig musik till dessa fina bilder. Naturen är ju väldigt
likt i Scottland , så duktiga dessa fårhundar är, tänk vilket arbete de utför. Tack snälla Du underbart inlägg, så duktig Du är med din kamera.
kram och tack från Hajan

Snäckskalsdalen. sa...

Hej igen!
Tack för att du undrade över min axel. Den är inte helt bra. Jag har fått 3 kortisonsprutor och efter 1½ år skall jag äntligen få komma till en ortoped! Den 2 november i Göteborg. Det går inte undan i sjukvården, men det är klart, jag klara mig, det gör ont, men man vänjer sig vid det mesta. Hoppas på ett bra besök då!
Kramar och tack!

En rosa fluga sa...

Härligt, så himla vackert, njut på.
Fina mysiga bilder.
Så sött med katterna och fåret.
Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

gotlandupochner.com sa...

Tusen tack. Detta var precis vad jag behövde just nu. Få njuta av fina bilder från ett ställe som jag gärna hade besökt. Kul att ni hade tur med vädret. Annars är det väl just vädret som är akilleshälen för detta resmål. Nu ska jag lyssna på musiken. Kram Bosse

gotlandupochner.com sa...

Otåliga Bosse väntar på del två. :) Kram