onsdag 15 oktober 2014

När hösten gör ...

... sitt inträde brukar jag och två väninnor förgylla tillvaron med att gå på bio och se en film och sedan äter vi på något trevligt ställe efteråt. Den här gången blev det en thriller - Gone girl. Den var nästan 2.30 lång och efter en timme trodde man att man visste vem mördaren var, men så fel man kan ha. Filmen tog en vändning som man inte hade väntat sig. Vi tyckte alla tre att filmen var bra, men vad hände på slutet???
-------------
Min käre gubbe och jag har också varit ute och förlustat oss med en föreställning i vårt Kulturhus. Kjell-Åke i Myra "Härifrån te´ Metbäcken!" - om en by mitt i världen! Regi: Sissela Kyle.
Tänk vi har väl aldrig skrattat så mycket som vi gjorde denna kväll.
Salongen var fullsatt och skrattsalvorna och tårarna avlöste varandra. Han var så rolig!

http://kjellakeimyra.se/om-kjell-ake-i-myra

Foto: Håkan Larsson
--------
För övrigt händer inte så mycket. Jag krattar ett och annat löv, men min lagvigde har gjort det mesta. Gör lite höstfint ute och jag kan fortfarande plocka jordgubbar!!! Men, idag ställde jag undan alla krukor med jordgubbar för vinterförvaring för gubbarna som ännu inte hunnit bli röda kommer inte att hinna bli det innan frosten tar dem.
------
Må så gott alla bloggvänner och tack för att ni troget kommenterar trots att jag själv just nu är dålig på att skriva hos er!

17 kommentarer:

Anonym sa...

ja ibland så är det lilla gott nog

Ezter sa...

Vi har inte räfsat ett enda löv än! Brukar vänta så man bara ehöver räfsa en gång... Ibland slipper man, om det blåst rejält åt rätt håll ;)

Lisa i byn sa...

Ett skratt förlänger livet sägs det ju.
Ja hösten är på ingång, så fint det är i naturen med alla färgförändringar.
Vi har slutat att räfsa löven, klipper sönder med gräsklippan.

Ha en bra dag! Kram Lisa

Vardag och flärd sa...

Nu i höstmörkret lämpar det sig riktigt bra att vara kulturell och gå på teater. Att gå på bio med väninnor och därefter en god bit mat är mysigt.
Höstens arbete i trädgården tar jag det ganska lugnt med, jag njuter mest av lugnet och friden. Igår och idag regnar det dock något så våldsamt så det är ingen njutning - om man inte sitter inne vid brasan förstås.
Ha det fint!
Kramar Eva

Black Iris sa...

Filmen Gone Girl är baserad på en bok som jag just nu har som ljudbok. Det var bra att du inte avslöjade mördaren för jag har nyss börjat med boken :)
Jag är också lite dålig på att kommentera hos andra just nu. Tänker ibland att jag ska ta en bloggpaus..

Kram Maidi

En rosa fluga sa...

Mysigt ni har du o dina vänner ,-)
Har hört talas om filmen, den verkar bra, säger ju alltid att den måste jag se, men inte blir det av att vi går iväg på nån bio inte.
Men så härligt att få skratta så mycket ,-))))
Hoppas den kommer på Tv, för ska den vandra runt Sverige så lär det nog ta tid ,-)))
Finns inget bättre än att få riktigt flabba tillsammans med andra.
Ha det nu fint. KRAM Primrose ,-)

nattugglan sa...

Jag har inte räfsat ett löv ännu.. kanske snön kommer snart då slipper jag..har så ont i mina axlar o räfsning det känns...Bra med bio/teater då man får skratta!

Skaparglädje sa...

Haha...somnade du så du missade slutet av filmen :)
Men vilken fin tradition att möta hösten med biobesök.
Kram!

Anneli sa...

Mysigt det där med biobesök på hösten, ska försöka ta med mig min mamma en kväll tänkte jag............har du något tips på en bra och lite lagom romantisk film...........

Här räfsas inga löv, de brukar flyga över till grannen............hi...hi

Kram på dig,
Anneli

Anonym sa...

Så svårt att tänka sej att det är höst i Sverige nu, från där jag är.

Hans Pettersson sa...

Nog en bra film ja. Kommer väl snart till Hjo. Vet inte hur det är att gå på biograf här men nån gång ska vara den första.

Snäckskalsdalen. sa...

Den filmen vill jag gå och se! Jag tror nämligen den gör sig mycket bättre som film än som bok. Boken var, jaaa, vad ska jag säga, seeeeeg, och jag tyckte inte författaren hade något flyt i det, men själva intrigen var ju hur fascinerande som helst!
Agneta kram

Monica sa...

Så mysigt att gå på bio och äta något gott med sina väninnor! Och kabaré borde man gå på lite oftare, skratta är både roligt och nyttigt! Det är jag övertygad om!
Regnigt här det senaste dagarna och hösten börjar märkas här också. Men än sitter nästa alla löv kvar på träden, så här är inte lönt att räfsa än...
Ha det gott, kram, Monica

Anonym sa...

Sissela är oftast rolig. Tack för filmtipset. Jag har redan skrivit upp det. Var inte slutet bra? Jag gillar er hösthobby. Sådant förgyller den mörka årstiden. Oftast blir den vad man gör den till. Vädret kan man inte påverka. Helgkram Bosse

Mycket annat & lite betong sa...

Det gäller nog att hitta på roligheter i höstmörkret. Alltid kul att ha något att se fram emot.
Tänk att du fick röda jordgubbar!

Kram Agneta

Carina sa...

Så härligt att kunna komma iväg på diverse små ting och skratt, det kan man aldrig få för mycket av. Tänk så länge man ska leva då!
Ha en skön helg.
Kram Carina

Gunillasljusglimtar sa...

DEN filmen vill jag se också..Värd att se eller? Kul att gå på bio,vi var och såg 'Min så kallade pappa' härom veckan.Tyckte om den också! Vi har massor av löv,fast bara tittat på dom än:) Kram Gunilla