söndag 23 februari 2014

Visst är det kul med ...

... ett rikt djurliv inpå knutarna, men efter bäverns framfart får jag nog lägga om min promenadrunda tills någon tar rätt på alla träd som han fällt. Själv har han fri väg ner till vattnet (stigen i mitten), medans jag har min stig till höger och får med möda och besvär försöka ta mig över den stora björken bäst jag behagar.
Den lille rackaren är så flitig och han har lyckats samla på sig massor med kvistar både till boet som syns längst bak i bilden till vänster och till mat. Det är inte lätt att få syn på honom, men förra året hade jag turen att få en skymt av den skygge trädfällaren.
Mango är en frukt som jag bara smakat i fryst form från affären tidigare. För några veckor sedan hade de extrapris på färsk mango på Ica och då köpte jag en för att provsmaka den i det tillståndet.
Det var en stor kärna i mitten och det var lite jobbigt att få av fruktköttet, men skam den som ger sig. Det var i alla fall inte jobbigare än jag köpte en till och käkade upp. Så helt plötsligt hade jag två stora kärnor som jag blev lite nyfiken på - kan man kanske plantera dem? Gick ut på nätet och kollade och fick lite tips, så nu går jag med spänning och väntar på att det ska hända något i de två krukor som jag planterat kärnorna i.
-------
Nu har jag inte något mer att förtälja för denna gång.

Må så gott!

11 kommentarer:

Hajan sa...

Det bliver ju jättespännande
att kolla detta.
Är Bävrar skygga eller går de till anfall ? Jag har bara sett dem på filn, och tycker de är mysiga, när de plaskar på rygg
och leker i vattnet. Du har en
egen liten djurpark inpå tomten.

vi får meddelande hoppas jag hur det bliver med kärnorna på Mangon

Pia Gustafsson sa...

Spännande med ditt kärnprojekt. Mango är så himla gott tycker jag. Kul med bäver också, det fanns det här i trakten också men skogsägarna är ju inte glada så dom hade sönder dammen. Ha en bra dag! Kraaam Pia

Ezter sa...

Så häftigt med en bäver i närheten! Jag har aldrig sett en bäver! Däremot har jag ätit färsk mango en gång, den smakade gran, så den var nog inte mogen ;)

Gunillasljusglimtar sa...

Har sett bäver här nere vid Vänerns kant,fast såå skygg! Hoppas söndagen blir toppenbra! Kram på dej♥ Gunilla

Monica sa...

Kul med bävrar - tycker jag, som inte har besvär med deras trädfällande...
Men trevligare än t.ex. vildsvin är dom i alla fall.

Mango är jättegott, särskilt om dom nästan är lite övermogna, så att dom smakar lite åt terpentin-hållet! Jag menar det...
Någon kärna har jag aldrig planterat, ska bli kul att följa hur det går med din plantering!
Kram, Monica

Fröken Grön sa...

Så läckert ändå med bäver i närheten!
Har bara sett en bäver "live" en gång, men det var onekligen en upplevelse. Mycket större än jag trodde!

Ha en fortsatt fin söndag!
/Anna-Karin

Anelma handarbetar sa...

Bävrar är flitiga djur. Har sett ett jättestort bo en gång, även mindre de ser riktigt spännande ut.

Mango har jag använt tillsammans med fläskfile för länge sen. Gjorde en gryta, kommer tyvärr inte ihåg hur jag gjorde. God blev den.

Ha de gott. Kram Birgit

Vardag och flärd sa...

Jag är fascinerad av bävrarna och deras avverkning och byggarkonst. Men det är inte lätt att få syn på dem, de visar sig i kvällningen oftast.
Spännande med kärnorna, de flesta går ju att rota men om det sen blir någon frukt är en annan sak. Att ha dem som en grön krukväxt är heller inte fel.
Ha det fint!
Kram Eva

Anonym sa...

Morron ! Nu när våren kommer så vaknar djuren till liv igen och det blir fart i skog och mark. Härligt ! Ha det bra !

Rost och rädisor sa...

Vilken lycka att ha en bäver i grannskapet, även och filuren har den dåliga smaken att fälla träden åt fel håll! Kom av ren slump förbi ett grävlingtillhåll i Dalarna för några år sen med tydliga gångar och nyfällda träd. Det var jättespännande, men fick aldrig se gynnaren i verkligheten.

Allt gott

/Anette

Anonym sa...

Vilken busig och egoistisk bäver. Kram Bosse