torsdag 10 januari 2013

Samma gamla visa ...


... i början på ett nytt år!
Då ska här städas!
Kvasten har inte kommit fram ännu, men jag går igenom garderober och lådor  först. De rum som jag rensat i var väldigt lindriga eftersom jag rensade ganska duktigt i somras. Det regnade ju hela sommaren, så det fanns inte så mycket att göra inomhus mer än att gå igenom och rensa i röran.
Känner mig sporrad och det ger en viss tillfredsställelse, när man får gå igenom allt.
Jag brukar mjukstarta (lura mig själv) och ta de enkla ställena först, annars kanske jag tröttnar och då blir det inget gjort.
--------------
 
 
 
Imorgon ska jag ta en dust med köket och det känns inte så kul för där är det ju mest jobb. Ska sortera bort porslin bl a och göra om i skafferiet.
Brukar ni spara plastburkar som det har varit kakor eller glass i eller något annat ätbart?
Läste i tidningen i morse att man helst inte ska spara mat och värma i micron i begagnade burkar. Helst ska man göra sig av med dem eller använda dem till att spara bröd eller bär i.
När plasten värms upp i micron, så avger den hälsovådliga saker som vi helst inte ska ha i oss.
En så´n tur tänkte jag - att jag inte värmer så mycket på det viset, men det är för att jag har hört att man kan få B12-brist om man äter för mycket micrad mat.
------
Oooops, det här inlägget blev onödigt långt - förlåt!
 
KRAM på er!

http://www.youtube.com/watch?v=wJE0h1Ca0ac
Fred Åkerström - Jag ger dig min morgon


27 kommentarer:

Ezter sa...

Det var väl inte så långt? läskigt med burkarna, Maken värmer ju på jobbet...

Skaparglädje sa...

Jag brukar spara mat i gamla glassburkar men de gånger vi värmer mat i micron lägger jag upp maten på en tallrik först.

Vitsippan sa...

Hejsan !

Samma här rensar ur klädkammaren, dels sådant som ska kastas och lämnas till Kupan/ Myrorna.Det mesta har krympt. Mitt omfång har blivit större,varför spara, Kommer aldrig bli smal igen, städat gjorde jag också i somras.Minns inte att det regnade mycket, kallt minns jag att det var.För sådden växte inte.

Vintern kom om igen.Inbillning att det skulle bli vår.
Bara stå ut.

Kram Mi

Vardag och flärd sa...

Du ger mig dåligt samvete! Köket och skafferiet gjorde jag i julhelgen men resten är kvar, undrar när det ska bli ....
Ha en fin helg!
Kram
Eva

Myran sa...

Jag använder alltid glassburkar m.m. som middagslådor, men jag gör som Skaparglädje. Lägger alltid upp det på en tallrik innan jag micrar.
Härligt att rensa

Lycka till med fortsättningen!

Skaparglädje sa...

Hej, jag är dålig på att uppdatera :)

Gunillasljusglimtar sa...

Nääe det var inte LÅNGT gumman...TACK för Grsttis vännen...vad kul att det syns alltså!...tack för små tips...slänger de flesta burkar...får ej plats:)) natti natti....Gunilla

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, jag läste hos Rosor och ruiner och hon rensar också och jag går här och väntar på att jag skall få kraften att sätta igång, jag vill men jag kommer inte längre.....men i morgon då!

Bra att få reda på om plasten. Men vi gör nog mest som Skaparglädje gör, lägger upp på tallrikar.

Men det är lite skrämmande med allt som är farligt och alla brister man kan drabbas av....men bra att veta om, så klart!

Agneta kram

Mita sa...

Usch, prata inte om storstädning, det är ju sååå tråkigt,och jobbigt. Jag är inte lika nitisk nu längre med att feja och gno överallt,tar det som är mest nödvändigt...
Önskar dig vännen en fin helg
Kramar**

Rapport till Vänfors sa...

Jag är också på gång. Kanske inte direkt med organiserad städning utan mer manisk, lycklig rensning. Finns liksom ingen genomtänkt ordning så det ligger grejor överallt i några dagar. Blir nog bara extrema närbilder i inläggen från mitt hem. Skulle jag visa er sanningen så skulle hela bloggvärlden gå man ur huset och storma in här och ta på mig tvångströja... Men snart har jag ordning igen:)
Kram Annika

Bonsai-Anna sa...

Visst sparar man plastburkar och använder till allt möjligt... Mikron är jag lite skeptisk till över lag, men använder den förstås ändå tex till lunchen på jobbet... Det finns en teoretisk och en praktisk sida av allt! Lycka till med städningen!

Tummelisa sa...

Duktig Du är som städar. Det skulle behövas här också.
Trevlig helg!
Kram Tummelisa

Anonym sa...

Tack för info om burkar....jag har börjat tänka mer och mer på detta....


Ja nu är det skönt att röja och fixa till hemma.
Då kan det vara praktiskt med micrad mat, men vi lägger upp på tallrik då, vilken tur att det blir rätt så ;)
Önskar dig en trevlig helg vännen
Ann-Louisekram

Anki sa...

Så duktig du är :) Här skulle det minsann också behövas städas... både här och där. Hoppas på att lusten inställer sig snarast.
Använder oftast mindre porslinskarotter med gladpack över i kylskåpet om det blir matrester över, men när jag jobbade då var det matlådor i plast...
Önskar dig en bra fredag och en fin helg!
Kram

Anneli sa...

Funderar - om man tippar ut maten ur burken och värmer på tallrik då?

Rosa i huset i vitt sa...

Läskigt....jag värmer alltid på en tallrik
ha en trevlig helg
kram Rosa

Monica sa...

Ja, visst vill man röja och slänga gammalt och ta in nytt nu i början på det nya året! Jag ska gå igenom alla byrålådor, där har det samlats mycket onödigt! och garderoberna...
Köket är ju ett jätteprojekt men det var inte så länge sedan jag gick igenom det, så det får vara nu!
Jag sparar ibland på plastburkar, men värmer sällan något i dom!
Ha en skön helg, kram, Monica

Carina sa...

Ååh, blev nästan lite sugen på att stäada...röja...men jag hinner inte i helgen, vilken tur, fniss.....kanske blir för mycket jag gör mig av med...förr var jag en riktig ekorre, nu har det nästan slagit över åt andra hållet....rätt som det är kan jag sakna saker jag gjort mig av med :(
....men inte så länge :)
Ha en underbar fredag!
Kram

Anelma handarbetar sa...

Har vi fått en städbacill tro? Jag har börjat rensa i min källare och mitt syrum. Köket har blivit med en massa saker redan.
Nu blir det lunch och sen fortsätter städningen och undan plockning i syrummet.

Kram Birgit

Katarina sa...

Visst är det en viss tillfredsställelse att få städa, röja och kasta :O) men det tar ett tag innan man gör handling av tanken.
Det är nog bra om man häller upp maten på tallriken, och inte använder dessa lådor som inte är gjorde för att användas i den.
Önskar dig en riktigt trevlig helg. Kram Katarina :O)

Anonym sa...

Men bra och intressant information var det ju här faktiskt. Har varken tänkt på B12 eller hur det nu var med plasten i micron. Oftast micrar jag på en tallrik och inte direkt på plast. MEN nu kom jag och tänka på dom där plastlocken som man har ovanpå och som hänger med hur längesomhelst. Dom där vita stora som man ska ha över tallriken liksom.
Undrar om det är lika allvarligt då...
Nåt att forska om.
Många många många kramar från mig.
Och hur har du gjort den dansande kvasten??

Gunilla sa...

Såg den lilla ljuvliga varelsen sovande på magen ! Kan man verkligen bli sötare ??? Vår son nu snart 35 år, ack ja, vart tog tiden vägen brukade också sova så.. Städning blir när solen tittar fram... Kram från tant Gunilla

Oljekritan sa...

Härliga du..vad skönt du kommer känna det efter ditt städande..nöjd och glad.. Ordning är skönt, men tråkigt att hålla..vad är det som gör att det så fort blir stökigt igen?
Önskar dig en fin helg..kram Karina

agnetha sa...

Hej!
Jo jag är nog lite av en samlare jag med. Å emellanåt så måste jag rensa ut. Tänk vad gott det känns när man kan åka iväg till återvinningstationen med ett lass och till typ. kyrkans second hand. Man frigör energi man blir lätt och glad. Synd att processen ska vara så jobbig. Tänk om man bara kunda blunda och önska istället. Ja där hör du här är en som gärna vill gå den korta vägen. *skratt* Du, hur lägger du in dina rörliga bilder, typ den där kvasten?

Torpliv sa...

Känner igen mig i det du skriver, efter nyår vill jag alltid städa upp, rensa ut och göra om! =)
Här värms en hel del lunchmat burkar i micron, så det du skriver var nytt för mig. Vi kanske borde tänka om lite och använda tallrik istället.
Ha en fin dag!
/Petra

Anonym sa...

aha men hur gör man då med de här plastlådorna som säljs som matlådor?

En rosa fluga sa...

Smart knep, att ta det lättaste först ,-)))
KRAM Primrose ,-)