söndag 21 oktober 2012

Brevbärarens hurtbulle ...


... som jag nämnde i ett tidigare inlägg är bakad och uppäten.
Den blev jättegod och något som jag kommer att baka igen.
Enkel attt göra, men nästa gång ska jag testa med jordnötter och kanske solrosfrön. Kan ju vara kul att variera lite.
------
Lägger ut receptet ifall någon annan vill testa.
-----
BREVBÄRARENS HURTBULLE

2 dl fiberhavregryn
5 dl dinkelmjöl - siktat
1 dl krossade linfrö
1 dl hasselnötter - grovhackade
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl lättfil - kall
1/2 dl honung - flytande
1/2 dl lingonsylt
----------
Alla torra ingredienser blandas i en bunke och sedan de blöta ingredienserna. Det blir en grötig massa som lätt blandas med en slev.
Degen hälles ner i en smörad avlång form (1.5 l) och gräddas i nedre delen av ugnen i 1 timme - 200 grader.
När den är färdiggräddad stjälpes den upp och får svalna under bakduk.
----
I originalreceptet ska det vara 1 dl russin också, men de har jag uteslutit eftersom jag inte tycker om att det blir för sött.
---------
Lycka till om ni vill baka!
 

17 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Tack för receptet! Det liknar lite mina hälsolimpor.
Jag kommer nog att ta i russin när jag gör ditt recept för jag gillar det :)
Kram kram

Oljekritan sa...

Kopierat ditt recept, nu gäller det att baka det också..verkar gott..
Kikar in och lyssnar på din låt,och önskar också en fin höstvecka till dig//Kram Karina

Anonym sa...

Hej! Tack så mycket för ditt stöd !! jag har skickat flera email till olika ställen så vi får se vad som händer. Hmmm??!!! jag hittar dig inte i min blogglista men lägger nu in dig och blir följare. Hoppas du också blir följare om du inte redan är det. Ha det bra !

Tummelisa sa...

Den limpan verkar god. Tack för receptet, den ska jag baka. Går åt bröd i veckorna, har med mig smörgås varje dag till jobbet. Svårt att variera sig....
Hoppas Du får en fin fortsatt vecka utan regn.
Kram Tummelisa

Skaparglädje sa...

Åh, det där receptet måste jag spara, låter jättegott.
Kram!

Ewa`s Galleri sa...

Limpan låter jättegod Ska testas
Gillar lördagens inlägg ,ja inte att du inte hittade något på loppis men stripen
Ha en skön söndag

Vardag och flärd sa...

Tack för receptet, ska bakas! Påminner om ett hälsobröd jag brukar göra.
Kram Eva

Monica sa...

Det låter väldigt likt ett bröd jag brukar baka, fast jag har inga nötter i mitt. men det tror jag att jag ska lägga till, för det låter gott!
Kram, Monica

Katarina sa...

Brödet ser jättegott ut :O) Kram Katarina.

Maj sa...

Gillar ditt bröd för det verkar enkelt att baka. Gillar inte krångliga recept. Tyvärr tål jag inte nötter så det får bli solrosfrön för mig men det bör väl gå lika bra? //M

Anonym sa...

Det där verkar vara ett gott och nyttigt bröd med fibrer som håller magen i form. Ha en bra dag !

Anonym sa...

ser gott ut :)

Snäckskalsdalen. sa...

Sådana bröd är så goda och så är dom lättihoprörda, det gillar jag!
Och mycket fibrer, mums, jag kommer att prova! Tack.
Agneta kram

penandparchment sa...

Skriver upp, dom ser goda ut ,-)
Sen gillar jag namnet på dom ,-)))
Ha det fint! KRAM Primrose ,-)

Anonym sa...

Tack för recept...mums så gott det ser ut!!
Önskar dej en lika solig höstdag som jag har här :)
Ann-Louisekram♥

Gunilla sa...

Ser gott och nyttigt ut !!! Idag har jag satt igång ett surdegsbak!! Det tar ungefär 10 timmar innan det är klart, men jag har ju all tid i världen !!! Surdegen har uppnått en ålder av ca 15 år och förvaras i kylskåp. Blåsiga hälsningar från tant Gunilla

Hajan sa...

tänk astt jag vunnit,då har
man tur måste jag säga.
jag har mailat min adress
till dig.
kram från Hajan