onsdag 15 augusti 2012

Alla vägar bär till ...

... Ullared - eller?

Ja, nu har jag i alla fall besökt det omtalade stället för första och troligtvis sista gången, men man ska aldrig säga aldrig. Resvägen blev för lång kändes det som, trots fikastopp i det fria och ett vilt fäktande när vi och alla andra som stannade på det stället blev attackerade av getingar.

Första dagen hann vi "provshoppa" i 3 timmar innan de stängde. Solen sken när vi gick in och när vi gick ut hade det börjat regna, men humöret var det inget fel på och vi hade det jättetrevligt. Om någon undrar, så är det undertecknad som bär vita skor.

Efter en god natts sömn intog vi en stadig frukost och sedan "vallfärdade" vi till Meckat igen.

Shoppa - fika - shoppa - shoppa - luncha - shoppa - shoppa - fika - shoppa - BETALA!

Efter 8 timmars handlande den dagen var det dags att åka hemöver.

Resan norrut startades 19.30 och 01.40, med ett litet korvstopp någonstans, var vi hemma igen.

Trots den långa resvägen, så blev det en trevlig liten semestertripp och jag tror att alla var nöjda med sina inköp om än något "fattigare". Jag var den i gänget som spenderade minst antal tusenlappar och de spenderade jag på tröjor, bordslampor och lampskärmar i fina varma höstfärger.

15 kommentarer:

X sa...

Låter som en riktigt trevlig resa;)
Ha en fin kväll/Kram Lussan

bakom berget sa...

Vilken härlig utflykt. Jag har tänkt länge att jag ska ge mig ner dit, men det är ju så långt som du säger och det är väl det som bromsar. Men kul skulle det allt vara!
Kram på Dig!
Åsa.

Bara Sara sa...

Jag har varit i Ullared två gånger men bara över dagen trots en ganska lång resa. Kanske nåt att satsa på - en resa med övernattning tillsammans med vänner?

Anneli sa...

Tänk att jag aldrig haft någon längtan till det där stället. Tror inte ens din fina beskrivning av de trevliga bitarna kan få mig att ändra mig. Shoppa är det största straff du kan ge mig, ungefär....

Anelma handarbetar sa...

Vilken härlig liten semestertripp! Tur att ni kom hem igen.

Kram Birgit

Skaparglädje sa...

Så trevligt ni hade det. Hoppas vi får se några av dina alster du köpte på Ullared.

Vardag och flärd sa...

Så då har du också varit i Ullared! Det är inte varje år jag är där men det är lite kul nån gång. Mysigt att åka iväg några tjejer och övernatta och ha det trevligt samtidigt som man shoppar.
Kram Eva

Mita sa...

Jag har aldrig varit i Ullared. Svärdottern,ja den ena,hon åker ner och handlar emellanåt och har inbjudit mig att följa med. Men nej,jag känner inte riktigt att det är min grej,hehe...fast man vet ju aldrig,jag kanske ändrar mig.
Ni såg ju ut att ha haft det riktigt trevligt.
Kramiz♥

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, jag funderar på det! Men jag har också en bit att åka, egentligen är det väl inte så fasligt långt, men jag har blivit bekväm av mig!
Agneta kram

Gunillasljusglimtar sa...

ja vem har inte åkt de milen till Ullared många gånger...Ska dit med f.d arbetskamrater i september.Ska bli skoj!
Ja dessa bruna äckliga sniglar,blää...
Ha en bra dag du! Kram Gunilla

Ann sa...

Hej!
Måste erkänna jag har inte varit på Ullared sedan 80-talet, hi hi...lite ovanligt kanske. Det verkar som ni har haft en trevlig tripp.
Önskar dig en riktigt fin helg!
Kram

Hajan sa...

jag har aldrig varit där,men mina
barn och barnbarn de brukar hyra
hus där för någon natt.
De handlar mycket till ungarna har
väl blivit en vana med detta
kram

UllaMona sa...

Här är en till som aldrig har varit där..men kanske om jag har vägarna förbi ...
Jag tycker att det är alldeles nog att åka på IKEA och Birsta centrum i Sundsvall...fjällbo som jag är. ;-))

Maria sa...

Jag har aldrig varit på Ullared men ni ser ut att ha haft en fin mini semester. Roligt att få shoppa loss ibland.
Ha de gott/kramen

Myran sa...

Jag var där som hastigast i onsdags. Jag bor ju i Falkenberg så jag har inte långt och är där ganska ofta. Men, nu var nog måttet rågat vad beträffar storleken. Återigen har man utökat ytan och nu var det mer förvirrat än vanligt. Nu säljer man dessutom frukt o grönt. Jag var sååå desorienterad och tyckte faktiskt det var riktigt kusligt när jag inte visste vart jag var.
Jag har personligen aldrig fattat varför människor vallfärdar hit hur långt ifrån som helst. Så himla märkvärdigt är det ju inte. Men det är klart att varorna är MYCKET billigare. Ibland halva priset mot stan.
Kram!