måndag 9 juli 2012

Ett litet inlägg

Dagarna fortsätter att rulla på av bara farten och jag tycker att jag egentligen inte får något vettigt gjort. Givetvis har yngsta dottern och jag varit utomhus och grejat i trädgården, för där växer ogräset med full kraft. Värme och vatten i massor! Vi har också försökt få bort gamla stubbar efter stora aspar, men min vänstra handled krånglar fortfarande, så jag blir lite frustrerad av att inte kunna göra så mycket som jag vill.
I växthuset som gubben satte upp i torpet växer det fint. Han har installerat en bevattningsanordning, så vi behöver inte titta till där varje dag. En del tomater börjar mogna, men gurkorna tar lite tid på sig. Små paprikor är också på gång, men jordgubbarna smakar inte något vidare.
Jag har en planta med slanggurka på altanen här hemma och jag har 3 fina gurkor på gång och är nyfiken på om de kommer att smaka bra. Har haft jättemånga blommor på plantan, men de har torkat in och jag vet inte varför. Någon som vet?
För övrigt, så har vi haft besök av barn och barnbarn i olika omgångar, varit på friluftsteater och igår var vi och lyssnade på Visor av Dan Andersson.
-------
Jag hoppas att ni som tittar in här har en skön sommar. Trots flitigt användande av gummistövlar och regnställ, så har vi i alla fall en skön värme.
-------
Förresten är det ovanligt många fästingar i år. Jag har fått ett fästingbett på vänster överarm som jag måste hålla koll på och för en stund sedan kände jag att det var något som kittlades på magen under tröjan och visst var det en så´n där otäck liten "typ". Jag är lite rädd för den där smittan som de bär med sig - inte alls trevligt om man skulle drabbas.
-----
Nu får det vara slutskrivet för magen kurrar. Rester på citronkyckling och ris får duga.
-----------
KRAM!

22 kommentarer:

Anelma handarbetar sa...

Lyckliga dig som får egna tomater och gurkor.
Fy för fästingarna, hoppas att de inte hade någon smitta.

Kram Birgit

Carina Sjölund sa...

Gott med egen odlade grönsaker!
Pepper pepper har jag inte plockat några fästingar på Izor ännu :)
Men det är ganska så svårt att söka riktigt i hans långa päls.
Ha en fin dag!
Kramen rara du♥

Vardag och flärd sa...

Var vaksam på fästingbetten! Låter annars som du har en trivsam sommar och en lyckosam grönsaksodling!
Ha det fortsatt fint!
Kram Eva

Mor Tuta sa...

Härligt med egna grönsaker, jag får av dottern och mågen som odlar ekologiskt. Så jag behöver inte rensa och vattna och allt som hör till. Fast visst är det mysigt att gå ut och plocka en solvarm tomat eller dra upp en morot och torka av den i gräset.
Vi pratade om fästingar här hemma i dag och jag reflekterade över att vår katt Taggen inte haft en enda fästing än i sommar, peppar, peppar.
Ha det gott
Kram Birgit

Huset på kullen sa...

Ja fy vilket fästin år det är. Gör inget annat än plockar på kattorna hunden o oss själva. Visst är det kul att odla egna grönsaker men lite tråkigt när det inte blir som man tänkt. Ha en underbar tisdag vad än vädret blir. Kram beijan

Gunillasljusglimtar sa...

Åh visst är det såå skoj med eget bruk av grönsaker! har satt miniskanggurkor o dom har jag skördat tre utsv,kommer massor till men tomaterna har bara blommat än!?! Ja regn har vi fått denna semester,men vad gör man?..Ha det gott kära vän ♥ Gunilla

Mita sa...

Det är mycket pyssel med egen odlingar,men gud så gott att få skörda sen. Jag kan tänka mig att sitta vid datorn är det minsta du har tid med..*L*...
Fy fasen för fästingar,sommarens gissel med stora bokstäver. Hoppas du klarar dig från smitta..
Ha det gott vännen
Kramizar♥♥

Skanegrabben i Malmö sa...

Hej

Dan Andersson skulle jag vilja varit med och lyssnat på...mysfaktor ju.

Lussan sa...

Värst vad dagarna rullar på fort, jag vill ju att sommaren skall vara lääänge.....

Önskar dig en fortsatt fin sommar/
Kram Lussan

Gunillasljusglimtar sa...

Tack goa´du för titten hos mej! ha en fin torsdag ♥ Kramis Gunilla

Anonym sa...

Vad bra det låter med den där bevattningsanordningen! Vi har låtit vårat växthus vara i år med. Måste byta ut lite glasskärvor mot hela rutor och då blev det inte av att göra nåt i det heller. Hoppas på nästa år för jag gillar egentligen växthus.
Kram på dej!

Black Iris sa...

Ett litet inlägg säger du men jag tycker att du hade en hel del att berätta.
Vår vovve har fästinghalsband hela sommaren och till oss själva köpte jag ett medel på apoteket som skulle vara bra sa dom. Vad vet jag..
Ha det så gott..

Kram Maidi

nattugglan sa...

Hej.. oj fy för fästingar.. här hos oss har jag inte sett några ännu..peppar, peppar.. vill inte ha heller..men vid mor o far..där finns det både fästingar o ormar..men mygg har vi så det räcker. Va roligt med egna tomater o gurkor..men varför blommorna vissnar vet jag inte. Här regnar det oxå..har regnat hela denhär veckan..inte i ett..men nån skur nu som då..o vi som ska bala AIV..vill ju inte gå i regnet.Leif är ju hemma från sjukhuset nu..men ska ta det lungt..så ute är det mer jobb än vanligt för mej..vill inte hinnna med att rensa i alla blomland.ha de bra!

Mycket annat & lite betong sa...

Jag känner också att det går fort och inget blir riktigt färdigt. Mot ogräset har jag inte en chans.
Blir nyfiken på er bevattning i växthuset, hur fungerar den?
Mina gurkor har bara blommor än. Men fyra tomater har jag plockat. Och jordgubbar.

Ha en skön helg!
Agneta

Giancarlo sa...

Felice fine settimana...ciao

Anonym sa...

Hejsan Bara att kunna gå in i växthuset och känna doften av mognande solmättade tomater och färska gurkor skänker mej sådan harmoni. Det känns som riktig vardags lyx att plocka korgen full och sedan fortsätta på en väl upptrampade stigen som slingrar sig till trädgårdslandet där potatis morötter lök och zuzzinin frodas. Att komplitera färdnen med dagsfärska örter ur sin egna örtagård gör vilken middag som hellst till en riktig fest.
önskar er en trevlig fortsättning på sommaren gör Kristina

Oljekritan sa...

Låter trevligt och gött, med din sommar...odla. Barn barnbarn och sol mellan regnskurarna..Hur som helst, det är sommar...man får vara gla' för det som är..Visst är det lite kallt och blåsigt,men solen kikar lite också. Är det för varmt, då brukar det gnällas...hihi..Men var det inte bättre förr...när vi var små? Då sken solen jämt, eller hur.
Önskar dig det allra bästa på den fortsatta sommaren Kram Karina

Maria sa...

Härligt med lite egen skörd av frukt å grönsaker. Mina tomater är fortfarande gröna och potatisen blommar. Får väl se om de blir några knölar under jorden.
Ha de gott/kramen

♥ Carina ♥ sa...

Fy vad läskigt med fästingar. Jag har aldrig sett en färsting irl tack och lov. Men dom finns även här uppe numera.
Så gott med egenodlade tomater och gurkor men varför blommorna torkar ut har jag ingen aning om.
Ha en fin helg!
Kram

Sv: Jag får nästan en tår i ögat av dina fina ord inne hos mig. Tack snälla!! ♥

Skanegrabben i Malmö sa...

Hej

Minns inte när jag hade en fästing senast...det var många många år sedan. Dom gillar väl inte mitt blod?
Men getingar och annan ohyra har man som klasar efter sig....grrr.

Gunilla Dahl sa...

Oh vad gott med egna tomater! Hoppas att du har en bra sommar! /Kram

Michiko Johnson sa...

I remember for you!
See you soon...
Michiko