fredag 15 juni 2012

Närvarande ...

... men frånvarande i bloggen.
Mitt lugna pensionärsliv är just nu inte riktigt vad jag tänkt mig. Men jag tror att man ska vara glad för att det händer saker i ens liv. Får man använda armar och ben och hålla hjärnan igång, så är det nog bara av godo.

Jag har inte lyckats hålla löftet jag gav mig själv i våras - Köp inte för många växter som jag måste sköta om i sommar. Eftersom vi skaffade ett litet växthus till torpet, så hade jag tänkt att inte ha så mycket växter att ha bekymmer om här hemma. Men, som vanligt har jag inte lyckats låta bli att köpa växter som jag tycker är fina och Odla.nu har fått ett par order från mig på växter som jag inte har lyckats få tag på förut.
Nu måste jag koncentrera mig på att plantera det jag har köpt, men jag har ett problem - jag vet inte riktigt vart jag ska gräva ner en del växter - med andra ord så har jag planerat lite dåligt, när jag har frossat i alla fina växter jag sett. Typiskt mig!
-------
Mina smultronplantor vid farstutrappan har bildat en matta med en massa fina blommor. Hoppas bara att det blir lika många smultron som det är blommor, för jag får säkert dela med mig till skatorna och deras ungar i vanlig ordning.
-----------
Hoppas att ni alla mår bra och många kramar från mig!
-----
TREVLIG HELG!

17 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Du är inte ensam om att bli lite ha-galen när man står där bland alla växter. Jag har bara en balkong att köpa växter till, men det är samma varje år - golvytan blir mindre och mindre för alla krukor som ska få plats.
Förstår att du väntar på dina jordgubbar och vilket härligt foto du har. Nu blev jag sugen på jordgubbar.
Det blir nog en promenad till torget i dag. Det har varit rikligt med svenska jordgubbar i affärerna och till hyfsat pris. De brukar gå upp till midsommar.
Ha det bra och trevlig helg.
Kram Viola

Snäckskalsdalen. sa...

Man kan bli så där att det liksom blir lite för mycket men det brukar alltid ordna sig vart man ska gräva ner plantorna. Man får "knö" ner dom!
Agneta kram

Mita sa...

Ja jag måste väl erkänna att det är samma sak här. Man ska inte ha så mycket blommor tänker man. Likt förbaskat så står man där och undrar vart det ska få plats,hehe..att man aldrig lär sig??
Sen kommer dottern här också med det hon har drivit upp.Så jag får verkligen fixa runt en del,men det är roligt också.
Kramen och ha en fin helg♥♥

Gunilla sa...

Besökte något som heter Växtriket idag och blev helt handlingförlamad, ett sånt utbud som nu finns gör att man som jag inte alls kommer ihåg vad jag skulle där och göra. Blev några Verbener i alla fall. Sen sade jag att det blir inget mer här förrän alla kullerstenarna kommit fram igen!!! Det är Bolltistlar och annat som har tagit totalt över !! Får se om vi kan hålla vad JAG har lovat... Trevlig helg och vila lit också mellan trädgårdsbestyren

Bonsai-Anna sa...

Du är alltså mänsklig!
Och jag som samlar på mig tallar och liknande att göra bonsai av, och så har jag egentligen inte tid att sköta om dem, det är ungefär samma dilemma... För utrymme har jag, det är det som vi har mest av här omkring. Men tiden. Att gå runt och vattna dem varje dag...

Skaparglädje sa...

Haha..jag känner också igen mig, vill ha, vill ha...men var ska jag sätta dem. Jag har en liten "plätt" utanför växthuset där jag planterar dem så länge medan jag funderar. Hoppas du får många goda smultron att njuta av.
Kram!

Vardag och flärd sa...

Jag vet - man köper alldeles för mycket och det blir fullt i rabatterna. Men glädjen över nya växter vill man inte vara utan!
Kram på dig!
Eva

Oljekritan sa...

Ja jag veeeeeeeeeet hur det är..När jag hade trädgård gjorde jag samma..handlade plantor..i massor kunde inte låta bli..jag gömde dem ibland för min man, hahhaah och planterade i smyg..Men han var mkt nöjd och stolt för min prunkande trädgård..så jag förstår dej...njjut!!! Bloggen finns kvar.
Kram Kram Karina

Pia Gustafsson sa...

Ja det blir lätt trångt. Tokroligt är det ändå. Kram Pia

Mor Tuta sa...

Det är fint och härligt med alla växter och så blir man glad av all skönhet också, men det ska ju skötas med omsorg också.
Jag har minskat ner betydligt på växterna , har mest "byttor" med blommor, är mera lättskött när man har svårt att krypa på marken, fast man så gärna skulle vilja.
Ha en bra dag
Kram Birgit

zoega59 sa...

Jag har lyckats hålla mitt löfte i flera år, att inte så fröer - de tar sån plats och kräver så mycket omsorg.

Men jag är en periodare, och ibland har jag mer växter hemma än vad som får plats

Gunilla sa...

Bara ett litet P.s Jag har lagt in lite nya bilder på min blogg D.s Här vräker regnet ned, hoppas att ni har det liet bättre../kram från Gunilla

zoega59 sa...

Tack själv för besöket
Kanske vi möts igen

rose sa...

Vi fick ge upp vår jordgubbsodling pga skatorna son ständigt letar efter nåt ätbart på tomten. Smultronet på bilden får det att vattnas i munnen på mig :)

Gunillasljusglimtar sa...

TAck för titten gumman! Jaa det var SÅÅ skoj att ha en egen plats att sälja saker ifrån! DU är inte ensam att göra så,man får inga klockor som ringer o säger att KÖP INTE MER NU!! hahaha..Ha det gott / Gunilla

Lippan sa...

Det verkar vara ett riktigt smultron år i år. Såg hur mycket blommor som helst i vägrenen när jag var och promenerade med barnbarnen. Det är väl kul att du har ett brinnande intresse för växter Sina intressen ska man vårda
Kram på dig

Michiko Johnson sa...

How you are doing?
Kram...
Take care you are self..
Michiko