fredag 9 mars 2012

Nu är jag trött ...

... på snö och is. Vår stora parkering har ju varit istäckt en längre tid och trots sand och salt, så har smältvattnet frusit på natten och lagt sig som ett lager ovanpå sanden. Massor med svällis har vi fått och så har vi naturligtvis lutning på allt också. Jag har inte vågat gå vanliga vägen, utan gått på grästuvorna i gräsmattan och försökt hålla mig på benen. Trots "stor" försiktighet lyckades jag ändå med bedriften att ramla omkull förra måndagen, när jag kom hem på kvällen.


Helt utan sjukhusbesök har vi inte klarat oss, för i onsdagskväll for gubben omkull, när han skulle sätta motorvärmaren i bilen. Han ligger numera med bandage i sängen och gör ett och annat varv över köksgolvet medelst kryckor.
Hur gör man för att få en enbent gubbe till bilen på torsdag morgon. Under natten hade det snöat 15 cm och gömt all förrädisk is. Broddar på mina skor och snöspade i näven och så trodde jag att det här fixar jag nog. I helsike heller! När jag var nästan uppe i backen for jag omkull och slog i höften. Inte gick det att komma upp, utan det var bara att åka på ändan tills det var fast mark under fötterna. En så´n tur att jag inte gjorde illa mig. Löste problemet genom att jag skottade en ny väg rakt över gräsmattan ända upp till stora vägen, där jag kunde ställa bilen och försöka borgsera gubben dit för vidare färd till vårdcentral och senare sjukhus.
När vi så småningom kom hem igen, åkte jag till en av byns två butiker och köpte upp nästan hela lagret av tösalt. Jag har skottat en meter i taget och saltat. När isen har luckrats upp har jag skottat en meter igen och saltat. Skottar bara en bilbredd och hoppas att lördagens väder med plusgrader skall hjälpa mig med resten av parkeringen.
-----------
Huvudet upp och ben´a ner, brukar jag säga när folk frågar hur det är, men den här veckan har det varit ben´a upp och huvudet ner!
------------------

19 kommentarer:

Bonsai-Anna sa...

Det var många dåliga nyheter. Inget bra väder, eller vad ska man säga. Vi har också isigt utanför huset, jag har strött sand framför bron och fram till bilparkeringen. Hoppas slippa sjukhusbesök.
Hoppas ni nu får krya på er och inte ramla mer, och att snö och is försvinner och våren kommer1

bakom berget sa...

Men va sjutton!! Ja jag har oxå ledsnat på isgatan som vi har över hela infarten. Salta är det inte tal om. I så fall får vi ta hit en hel lastbil full med salt, för isen är tjock som f-n.
Det är väl bara att hoppas på att värmen som kommer nu ska lösa problemet. Måste Du gå ut,så håll dig i spiskroken vet ja! :o))
Ha en fin helg!
Kram Åsa.

Myran sa...

Ursäkta mig, men jag sitter och skrattar högt när jag läser det du skriver. Jag lovar, jag ska aldrig mer klaga på snöskottning hos mig. Det verkar inte vara hälften så jobbigt som hos dig. Stackare. Hoppas ni ändå får en trevlig helg.
Kram!

Marie sa...

Det var då tur i oturen att det gick såpass bra för er!
Hoppas ni får en härlig helg:)
Kram♥

Ingrid sa...

Vilken vacker blogg du har! Kikar in och tackar för den fina kommentaren i min blogg!
Får hoppas att ni inte får mer otur nu då!

Ingrid sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Skaparglädje sa...

Rena sjukstugan hos er, isen är verkligen farlig. Hoppas alltihop töar bort nu när det ska bli varmare.
Här hos mig i (södra småland) finns varken snö eller is. ett stilla vårregn är det just nu men dagen har varit solig och+7 grader. Helt underbart skönt.
Vill önska dig en trevlig helg trots allt.
Kram!

Mor Tuta sa...

Aj du, ingen bra vecka för dej. Tur att du inte har brutit dej. Hoppas det går bra för din gubbe också.
Hoppas nu våren är riktigt på väg till dej, så du får barmark snart och slipper "trippa" fram p.g.a. halkan.
Önskar dej en skön helg.
Kram Birgit

penandparchment sa...

Visst ÄR det läskigt,tråkigt att ni båda gjort er illa!
Samma här IS! Nu har det smällt på vissa platser,men det är farligt, här lutar det också och HALt! Jag har ramlat några gånger jag också,likaså min gubbe,som redan har besvär med sina axlar!
Jag älskar snö, men den här halkan är SÅ FARLIG!
Ha det så fint ni bara kan ha!
Salt är ju bra att sprida ut.
Nu får det bli riktig Vår,innan folk bryter ben och armar av sig,eller slår ihjäl sig!
KRAM från mig Primrose ,-)

Oljekritan sa...

Här dröjer jag mig igen...Utan dina andetag..så fin den är...jag har säkert sagt, den sjunger vi i kören..jag stannar kvar och sjunger lite...
Vilken otur att ramla så där..Det är jättehalt här med..man måste vara försiktig..BRODDAR är bra, men de ska vara under skona..oftast ligger mina kvar på hatthyllan..
Din blogg är så fin-jag blir inspirerad att göra om min egen..
Önskar dig en fin helg, hoppas guben din kryar på sig.Kram

Anneli sa...

Men usch och fy så trist. Nej ska det vara vinter så ska det, inget halvdant tjafs med tö och is som följd. Lider med er....

Fröken Hulda sa...

Ingen rolig läsning. Nu skriker vi efter våren med torr asfalt!

Vad glad jag blev av ditt lilla avtryck. Önskar även dig en skön helg :)

Gunillasljusglimtar sa...

Åh va mycket tråkigt som hänt men härlig läsning! så finer blogg du har ..Kramis ♥ Gunilla

Mita sa...

Men herregud så mycket jobb med snö och is för er.Vilken otur då för gubbben att fara omkull,ja det är lätt gjort i halkan. Visst hoppas vi på varmare till veckan så kanske snön och isen börjar försvinna..
Kram vännen*

strömmas sida sa...

Hej
Vad kul att du hälsade på min sida. Tack för fina kommentaren *ler*. Välkommen igen.

Ja, isen är hemsk och inte att leka med. Vilken otur ni haft med ramlande och skador.
Här har det tinat massor och är superhalt på vår gård och trottoarerna. Fryser det på vägarna så blir det nog mycket olyckor. Det är tur att man inte jobbar på akuten.

Vad kul att du också har många barn. Vi är rika du och jag *ler*.
Min äldste är också född 75-..sen kom dom 82-, 83-, 91, 93 och -94.

Nu ska jag läsa ikapp lite hos dig.

Önskar dig en fin och halkfri helg

Jag kan inte kommentera hos dig från min blogg...det blir från min gamla, som jag inte använder nu.

Det är i inställningarna och kommentarer hos dig det är om du godkänner vilka som får kommentera hos dig.


Ingrid

strömmas sida sa...

Jag glömde lämna länken till bloggen jag använder och som du hälsade på :-).

http://ingridchristina.bloggplatsen.se/

Hälsningar
Ingrid

Gunillasljusglimtar sa...

hej igen! ja visst var det ngt undermedvetet när vi prata om'et jag o gubben,hihihi tur det var en dröm..Men i grannkommunen för två v sen så hade det stått en tjuv o lyst med en ficklampa på två äldre som låg o sov..dom vaknade utav det..DÅ hade jag bajsat ner mig,hihihi

Äppelblom sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gunilla sa...

Stackars er, så mycken olycka !!!! ! Ni måste ha kuperad tomt och detta i kombination med is under nysnö !!! Hoppas att isen snart ör saga all !!! Krya på er kram från Gunilla