torsdag 19 januari 2012

Så här mycket ...

 
... snö har vi inte i år som tur är, men så här har det sett ut de två senaste åren.
Den här bilden är från 5 mars förra året ...
-----------
... och denna bild från den 6 mars, när vi hade skottat ner lite snö från taket.
------------
På förmiddagen har jag varit ute och skottat, saltat och sandat på gårdsplanen och stora parkeringen.
Det har inte kommit så mycket snö i natt, kanske 3-4 cm, men det är någon plusgrad och genast blir snön så tung. Jag höll på i 1 tim och 10 min, så nu har jag kanske fått dagens motion.
------------
Min lunch bestod av en varm och god soppa med morotsbröd och eftersom jag är själv hemma, så satte jag mig vid Tv:n och åt.
Såg ett program på kanal 10 som var jättebra. Det var två kanotiser som paddlade på en stor flod i vildmarken i Canada.
Jag gillar naturprogram!
--------------------

15 kommentarer:

gunsan sa...

Mycket snö o supervackert väder, det gillas, fast det är ett fasligt jobb med allt skottande......säger jag som slipper göra det;))

Här snöar det för fullt, har snöat nästan hela natten o snöar fortfarande, guben var ute o skottade sen kom de o plogade vägen.......så nu är det bara att börja om igen;))

kramizzzzz

Marie sa...

Jag har varit ute och skottat två gånger idag, jäsiken vilken snö vi fått!! Sen så "lovar" SMHI att vi ska få ÄNNU mer de närmaste dagarna, vet inte om jag tycker det är så kul!
Ha det bra!
Kram♥

♥ Carina ♥ sa...

Jag bor ju granne med Marie och 10-15 minuters promenad från Gunsan så jag har ju likadant väder som dom idag :)
Kram

Skaparglädje sa...

Här finns ingen snö alls, så ingen snöskottningsmotion för mig. Jag får promenera med hunden i stället, men det är skönt att komma ut och röra på sig.
Jag brukar också titta på Kanal 10 finns många fina program där. Har även varit i deras kyrka på någon gudstjänst.
Kram!

Mor Tuta sa...

Skönt att det inte är så mycket snö i år, det som varit de sista åren räcker för flera år framåt...
Vi fick lite snö som knappt täcker marken, och så fryser det och blir jättehalt.Det blir lite sladdrigt att gå.
Även vi har kanal 10 som vi tittar på ibland.
Kram Birgit

Maria sa...

Ja så såg det ut här hos oss också förra året. Nu kan det kvitta med nån snö. Morotsbröd låter jätte gott.
Ha en go fredag/kramen

Skanegrabben i Malmö sa...

Hejsan

Härligt mycket snö. Ja vi hade rätt mycket förra året här nere också. Saknar snön, men i stunden nu 20.35 när jag kommenterar så snöar det ute och det har faktiskt lagt sig en del.......

Ingabritt - after work sa...

Jag saknar snön, verkligen. Efter de två senaste årens snörika vintrar bestämde jag mig för att investera i en riktigt fin längdskidutrustning för att kunna variera konditionsträningen. Behöver jag säga att de står helt orörda och pjäxorna i sin kartong. Vintern är inte slut än men jag har faktiskt börjat sikta in mig på nästa år.

carinasjolund sa...

Huja vilken snö som kommit.
Skottade tre gånger i går, tror minsann det kommit 25 cm!
Men visst är det vackert med snö på ett vis oxå :)
Ha en fin Fredag!
Kramen♥

Lussan sa...

Härliga snö bilder men ärligt talat så är det skönt att slippa så mycket snö som det varit åren innan. Här tog snön en heldel bekymmer oxå med sig så det saknar jag inte.

Trevlig helg min vän!
Kram Lussan

Oljekritan sa...

Hej hej du Äppelblom..det var ett härligt namn..minner mig om sommaren som komma skall...snart..men aj och hu det dröjer ju..Ja du så mkt snö det var i fjol, vad det ser vackert ut..Tyckte vi det då?? Nu nästan saknade man snön iår, då det bara blaskade lite och lämnar skitigt och svart kvar...och mörker...men det finns ljus och hopp...tjohooo..i dag sken solen hos oss...Kul att du kikade in hos mig..Nu kikade jag lite hos dig...det var trevligt..Önskar dig en fin helg//Kram Karina

Stolpås Gård sa...

Trevlig helg!
Tur vi inte har lika mycket snö som i fjol...
Kram Sussi

nattugglan sa...

oj det va mycket snö ni hade i fjol.. samma mängd ungefär hade vi oxå.. men iår är det betydligt mindre...ca 30 cm har vi... Jag försöker oxå att inte äta godis el bulle/kakor...men lite gott vill man ju ha så jag har infört nu.. att på freda/lördag får jag ta en kakbit men resten av veckan=NEJ..o ingen potatis ..utan kål istället.. de säger ju att det är mycket kolhydrater i potatisen..Har hållit på nu i snart 2 veckor.. men inte tror jag att jag har minskat nått i vikt.Jag tycker oxå om naturprogram...men nu skall jag krypa i kojs o läsa ens tund.ha en bra helg.

Lotta sa...

Ja, det var mycket snö förra året! Vi skottade för glatta livet och såg fram emot att slippa skotta den här vintern (flyttade tillbaka till lägenhet efter ett år i hus). Snopet när vintern uteblev...

Katarina 39 år sa...

Så där mycket snö har vi här. Vi skottar och skottar lite till. Det är inte så mycket att haka upp sig på för det går ändå inte göra något åt, men visst har vi mer än vad vi behöver. Skönt att få vara naturlig :O) Kram Katarina.