måndag 20 juni 2011

Igår ägnades ...

... större delen av dagen till ett besök i Ölme kyrka. Gubben min skulle nämligen på konfirmandjubileum.


Vi bjöds på både smörgåstårta och jordgubbstårta. Det har blivit lite för mycket kalorier denna helg.


Efter konfirmandträffen gjorde vi en vända till torpet för att fylla matskålarna till katten, men vi såg ingen katt först, men vi hörde henne jama. Alla längst upp på takåsen satt hon och vågade inte gå ner. Med lite lock och pock lyckades gubben få henne att klättra ner på verandataket. Han hämtade en stege och sedan var det bara att klättra upp i finkostymen och hämta lilla kattfröken.
Om någon undrar varför vi har en katt i torpet, så är det nämligen så att gubben bor där när han jobbar, så det går inte någon nöd på henne. Hon kom till oss tilltufsad och mager för några år sedan. Efter lite enklare detektivarbete fick vi reda på att hon kom från granngården och att hon inte trivdes, eftersom det fanns en annan katt där som brukade vara elak mot henne.

Från det ena till det andra. Jag älskar doften av nyponrosor och skulle så gärna vilja ha en buske här hemma. Min granne är av en helt annan åsikt. Han är nämligen en sådan där gubbe som kör tankbil och har trasslat in sig i åtskilliga taggiga nyponbuskar, när han har försökt att nå tankstället på husväggen för att fylla på olja. Ja, ja karlar är så känsliga. Lite får de väl tåla.
----------

7 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Lilla pissen är så fin där på taket, en riktig liten sötnos!
Och ja, nyponbuskar doftar sommar och underbart. Jag tycker du ska ha en i alla fall!
agneta kram

Myran sa...

Kan undra om grannen var på väg till Törnrosa men att det visade sig att han faktiskt inte var en prins.

UllaMona sa...

Skönt att lilla kattfröken kom ner med "gubbens" hjälp ;-)

♥ Carina ♥ sa...

Hon fick ett tjusigt nedtagande den lille kattflickan :)
Ja, nyponrosor doftar ljuvligt. Jag brukar lägga en ros i en skål med vatten och ställa i badrummet. Både vackert och doftar gott.
Kram

carex sa...

Rosorna doftar barndom, men taggarna är hemska. Har en i trädgården med enkla blommor. När den klipps ner får jag lyfta grenarna till skottkärran med grensaxen, det funkar bra. Skaffa en buske men låt den inte sprida sig, så har du något att snosa på:)

Gunilla D sa...

Återträffar för konfirmander har jag aldrig hör om förut! Och jag har faktiskt förståelse för han som kör sopbil! Men jösses vad det är vackert med rosenbuskar och så doftar det så ljuvligt! /Kramen

Mib sa...

Stort GRATTIS I EFTERSKOTT TILL VÄRLDENS BÄSTA ÄPPELBLOMMA!
Och GRATTIS till pensionen :-)
Nu hoppas jag att du kan njuta ordentligt snart. Lite vemodigt förstår jag att det är.
KRAMAR I MÄNGDER!