söndag 5 december 2010

Ändrade planer

Det blir inte någon resa för att passa våra små tvillingar idag.
Då blir det till att vara hemma och göra lite nytta eftersom vi var till Örebro igår.
Har varit ute på datorn och letat recept på saffransbröd och hittade ett som jag skall prova.
Bullarna kallas saffransknyten, men eftersom jag är av naturen lat, så gör jag nog en rulle och skär centimeterbitar och lägger i pappformar.
Ska man göra som i receptet, så gör man 7x7 cm rutor med en klick mandelmasseröra i mitten och sedan nyper ihop och lägger i aluminiumformar.
-----
100 g jäst
225 g smält margarin
6 dl mjölk
1,5 dl vit sirap
1 krm salt
3/4 krm hjorthornssalt
1 ägg
3-4 kuvert saffran
ca 20 dl vetemjöl
--------
Fyllning:
450 g mandelmassa
200 g äkta smör
Russin
(röres mjukt)
-----
Kavla ut degen direkt, bred på fyllningen.
Bullarna jäses 1 timme på plåt.
Pensla med ägg, strö på flagad mandel och pärlsocker.
In i ugnen - 250 grader/6minuter.
----------

1 kommentar:

Monica sa...

Vilken tid sa du att kaffet var dukat? jag får väl smaka på de nygräddade saffransbröd?....hi,hi,hi.....
Kram